Recenzie despre podcastul The Chess Experience

Referitor la podcast

Un alt podcast creat din cauza marelui boom de șah este Podcastul experienței de șah. Este găzduit de Daniel Lona, un pasionat de șah și un jucător înfocat care, după o pauză de 27 de ani, a reluat jocul după ce a fost mutat de Queen’s Gambit.

De când primele episoade au fost lansate în februarie 2022, un nou episod de podcast a fost lansat săptămânal. Obiectivul principal al podcastului este dezvoltarea șahului. De-a lungul episoadelor, Daniel și invitații săi lucrează pentru a face călătoriile adulților mai eficiente și pentru a atinge echilibrul perfect între a face lucruri plăcute și cele necesare.

Gândurile mele despre podcast

Am opinii extrem de conflictuale despre Podcastul Chess Experience și legătura lui dragoste/ura, la fel ca și în cazul primului Podcast Late Knight.

Începeți cu informațiile critice. Nu se poate nega că Daniel emană entuziasm și pasiune pentru sport. Recunoașterea lui indică faptul că, după ce a reluat jocul, a jucat și a studiat șah timp de patru ore zilnic. Nu poți dedica atât de mult timp unui hobby dacă nu ești pe deplin îndrăgostit de el. Tweeturile și interacțiunile sale cu oaspeții săi reflectă, de asemenea, această emoție. Entuziasmul lui se manifestă uneori atunci când prezintă spectacolul, iar această atitudine optimistă se adaugă, fără îndoială, cât de distractiv este să asculți episoadele.

Daniel este o persoană competentă și muncitoare, care ia în serios podcasting-ul, ceea ce nu poate fi contestat. Podcast-ul său are un site web cu aspect foarte profesionist. El anunță oaspeții în avans și le oferă ascultătorilor șansa de a pune întrebări. De asemenea, organizează în mod regulat cadouri după lansarea episodului, spre deosebire de alte podcasturi menționate pe această listă (inclusiv Podcastul The Late Knight).

Nu în ultimul rând, invitații prezentați în diferite episoade au fost cei care m-au atras individual către podcast. În ciuda faptului că nu a petrecut mult timp în lumea șahului și că este relativ nou în scena podcasting-ului de șah, Daniel a întocmit aproape imediat o listă de invitați impunătoare, care include câteva figuri de șah binecunoscute. El a asigurat antrenori proeminenți și autori Chessable precum Yuriy Krykun și Andras Toth pentru primele episoade. De asemenea, a fost fascinant să-l auzi pe marele Dan Heisman în program.

Am devenit captivat de episodul 12, care l-a avut pe James Altucher. Mi-a plăcut foarte mult și episodul cu ilustrul WGM Jen Shahade. Un alt aspect al listei de invitați a lui Daniel care îmi place este câte femei sunt. Se străduiește să mențină un minim de 50/50 între vizitatorii bărbați și femei, ceea ce consider a fi un obiectiv de dorit.

The Chess Experience este un podcast care merită atenția ta datorită entuziasmului și pasiunii lui Daniel pentru joc și a unei distribuții de oaspeți incitanți.

De ce nu mă armoniz cu ea mai des?

Ce anume m-a motivat să scriu că am emoții conflictuale și o legătură dragoste-ura cu The Chess Experience?

Ma bucur ca te-ai intrebat. Nu ascult The Chess Experience mai des din mai multe motive:

Nu cred că sunt publicul țintă principal al podcastului, având în vedere că este orientat în primul rând către adulții care se îmbunătățesc, care este adesea un nivel de rating mai scăzut decât al meu – în special având în vedere că sunt mai interesat de personalitățile șahului, personalitățile șahului sau cultura șahului decât sfaturi de îmbunătățire a șahului.

În al doilea rând, cred că ocazional episoadele sunt puțin unidimensionale din cauza scurtei mandate a lui Daniel în comunitatea de șah și a expertizei sale limitate ca podcaster gazdă de șah. În comparație cu întrebările din alte podcasturi de șah, ocazional simt că cele de aici sunt puțin prea vagi și generale.

Formula „Runda de întrebări generice + Runda de sfaturi de îmbunătățire a șahului + Runda lui Daniel apreciind oaspetele și încurajându-i că are șanse să-și atingă obiectivele” pare să fie folosită în mai multe episoade, ceea ce poate face experiența de ascultare monotonă uneori.

În al treilea rând, există ocazii în care nu sunt puternic de acord cu tonul general al podcastului, care include o filozofie foarte pozitivă și ocazional mesaje care se limitează la autoajutorare. Acest lucru a fost deosebit de clar în episodul cu FM James Canty III, unde mesajul „Trebuie să rămân pozitiv” a fost puternic. Având în vedere că eu cred că Secretul este una dintre cele mai proaste cărți scrise vreodată și că cred că mentalitatea „Always Stay Positive” nu este doar o farsă, ci și foarte dăunătoare, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că acest episod anume a fost singurul. a unui podcast de șah pe care nu l-am mai ascultat la jumătatea drumului. Ocazional este promovată o abordare mai echilibrată a îmbunătățirii șahului, similară cu cea a Podcastului Chess Feels. Chiar dacă acest episod a fost extrem și acest tip de mesaje este de obicei destul de neglijabil pentru a fi ignorat, 3 încă mă simt deranjat de acest aspect podcast și m-am gândit că ar trebui să îl menționez aici.

Ultima și cea mai fundamentală problemă pe care o am cu Podcastul The Chess Experience este natura sa comercială. A fost clar de la început că Daniel a început podcast-ul pentru a face bani din el. Având în vedere spiritul antreprenorial al lui Daniel și faptul că s-a angajat în proiecte similare în trecut, acest lucru nu este chiar atât de surprinzător.