Configurarea unui joc de șah

În ultimii 1500 de ani, șahul a trecut prin multe modificări înainte de a deveni în cele din urmă jocul pe care îl cunoaștem acum. Unii oameni urăsc jocul, considerându-l obositor și plictisitor. Dar oamenii care joacă în fiecare zi, se alătură cluburilor de șah, joacă online și participă la turnee de șah vă vor spune că șahul este de fapt foarte interesant. Trebuie doar să înțelegi cum funcționează jocul.

Istoria șahului

Deși nu există nicio dovadă oficială documentată care să susțină teoria, majoritatea istoricilor cred că șahul a fost jucat pentru prima dată în Persia. De asemenea, istoricii cred că șahul nu a fost menit să fie deloc un joc, ci mai degrabă să-i ajute pe generalii de armată să învețe și să dezvolte strategia de luptă. În perioada medievală, șahul și-a făcut loc în Europa, unde a devenit rapid foarte popular. Toți, de la membrii familiei regale până la cei mai josnici dintre țărani, știau să joace șah. Se crede că în Europa șahul a evoluat dintr-un plan de luptă și într-un joc de inteligență și strategie.

Plasarea consiliului

Înainte ca cineva să poată juca șah, tabla trebuie să fie configurată corect. Fiecare mic detaliu al configurației este crucial. Există chiar și o regulă scrisă în „Legile șahului” care explică că înainte ca doi jucători să se angajeze în joc, tabla trebuie poziționată în așa fel încât pătratul din dreapta jos să fie alb și să fie la fel. pentru ambii jucători.

Piesele jocului

Piesele de șah sunt menite să oglindească ierarhia unei națiuni europene. Pionii reprezintă oamenii de rând și se crede că sunt cele mai dispensabile piese. Când jucați șah, ar trebui să vă gândiți la pioni ca pe soldați de picioare. Urmează turnurile. Rooks reprezintă casa sau sanctuarul. După turnuri, vin cavalerii. În epoca medievală, cavalerii erau soldați prețuiți, prețuiți de familia regală. Pe tabla de șah, regina este cel mai puternic personaj. Chiar dacă regina este cea mai de temut piesă de joc, regele este cel care trebuie protejat în orice moment. Dacă regele este capturat, jocul se termină.

Amplasarea pieselor de joc este foarte importantă. Când piesele sunt așezate corect, ordinea Regelui și Reginei albi ar trebui să fie inversată față de Regele și Regina negru. Pionii se aliniază în fața regalității. Când un jucător joacă albi, piesele trebuie așezate de la stânga la dreapta în ordinea turnului, cavalerului, episcopului, regină, regelui, episcopului, cavalerului, turnului.

Din punct de vedere tehnic, șahul nu are o regulă stabilită cu privire la începerea unui meci dacă piesele nu sunt în plasarea corectă, dar doar pentru că nu există o regulă scrisă nu înseamnă că nu există una nerostită. A te asigura că totul este în ordinea corectă este un semn de respect față de joc și de adversar.

Astăzi, datorită faptului că internetul facilitează găsirea adversarilor, șahul începe să se bucure de o creștere lentă a popularității.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *