tipuri de jucători în blitz șah online

Blitz de șah online

Pentru toți pasionații de șah, secolul XXI poate fi considerat punctul culminant al jocului.

Am scris deja despre modul în care Internetul a îmbunătățit dramatic jocul nostru antic. Acest efect este semnificativ în lumea șahului blitz.

Majoritatea persoanelor nu au timp să joace în mod regulat jocuri de șah lungi, deoarece viața se mișcă mai repede decât oricând. Drept urmare, constrângerile de timp mai scurte preiau treptat, nu doar în rândul amatorilor; acum există mai multe competiții blitz profesionale ca niciodată.

În acest aspect, internetul este crucial. A juca un joc blitz astăzi necesită mai puțin timp și efort decât în ​​trecut. Puteți juca împotriva oricui din lume cu doar câteva clicuri și un computer personal decent și o conexiune la internet.

Din păcate, totul are un preț. Internetul a avut succes în a scoate la iveală ce este mai rău dintre oameni. Oricine a jucat vreodată un joc multiplayer pe computer, a vizitat un forum online sau a petrecut ore întregi în secțiunea de comentarii YouTube ar trebui să fie familiarizat cu acest lucru.

Dar arena de șah blitz prezintă și mentalitatea de troll. Și nu este doar un rezultat al anonimatului (deși cu siguranță joacă un rol). Pur și simplu să nu-ți vezi adversarul coboară ștacheta pentru un comportament adecvat. Înainte, trebuia să te confrunți direct cu cineva dacă doreai să-l insulti. Astăzi, trebuie să tastați doar de trei ori, iar rezultatele sunt rareori o îngrijorare.

„Fără revanșă”, omule

Cu toții am experimentat asta. Te așezi, începi un nou joc, primești piesele negre, faci o greșeală în deschidere, renunți după 15 mutări și un minut de joc, apoi soliciti o revanșă.

Din cauza începutului tău lent, a faptului că nici măcar nu ai jucat un joc complet, a faptului că adversarul tău nu a pierdut mult timp și a faptului că jocul nici măcar nu a început încă înainte de a se termina, există nu este nevoie ca el să plece imediat.

După ce ai solicitat o revanșă, ești trezit grosolan de mesajul „XY a refuzat propunerea ta de revanșă”. Aș putea fi singurul, dar mi se pare enervant: suntem aici pentru a juca un joc de șah sau suntem aici pentru a acumula puncte imaginare de rating?

Acest comportament este tipic pentru cineva care este considerabil mai puternic decât tine, din experiența mea. Ei par să spună: „Nu meriti atenția mea”. Parcă nu s-ar fi încurcat niciodată în primele minute ale unui joc.

I se refuză șansa de a juca cu culorile schimbate în primul joc, mai ales dacă echipa câștigătoare deține piesele Albe, pare crud.

Bărbatul a spus: „OMG, ești atât de norocos”.

Nimic nu este mai enervant decât construirea unui avantaj semnificativ la începutul unui joc blitz, doar pentru a vedea cum jocul se termină în oricare dintre următoarele două moduri:

Pierdere din cauza incapacității de a-ți elimina adversarul cât mai devreme posibil

lăsând adversarul să te păcălească și distrugând o poziție câștigătoare

Când facem erori prostești, de multe ori dăm vina pe cealaltă echipă în loc de noi înșine. Este obișnuit să auziți expresia „OMG, ești atât de norocos”.

Oricine se angajează în mod regulat în șah blitz online a adoptat probabil, la un moment dat, personajul tipului „OMG, You Are So Lucky”.

Bărbatul este cunoscut sub numele de „Woody Wood Pusher”.

Mă simt puțin iritat când joc împotriva cuiva care joacă 15 minute în 3 secunde. Astfel de jucători joacă de obicei rapid și sunt mai preocupați de cantitate decât de calitatea acțiunilor lor.

Poate fi o provocare să eviți adoptarea rolului de tip „OMG, You Are So Lucky” atunci când joci tipul „Woody Wood Pusher”. Acești oameni sunt adesea incredibil de vicleni și conștienți din punct de vedere tactic și adesea penalizează jocurile tale proaste. Drept urmare, ori te înșală, ori îi pierzi în timp, ceea ce te înfurie.

A face cu „Woody Wood Pusher” este foarte greu din punct de vedere psihologic. Trebuie să vă mențineți calmul și răbdarea în timp ce acționați suficient de rapid pentru a evita să vă puneți în pericol situația ceasului pentru a vă converti avantajul. Acest proces devine mai dificil atunci când pierzi jocuri în fața lor, deoarece emoțiile tale încep să preia controlul.