Sah pe internet

Se schimba timpul de joc la Corus2009! Email

corus-logo185x185_136747aCarlsen, Ivanchuk si Morozevich favoritii turneului

carlsen aronian
Magnus Carlsen si Levron Aronian, castigatorii de anul trecut

Magnus Carlsen este unul din favoritii turneului de la inceputul anului viitor, alaturi de mult mai experimentatii Alexander Morozevich si Vassily Ivanchuk. Turneul se va desfasura in perioada

16 Ianuarie -  1 februarie 2009 in orasul olandez Wijk aan Zee.

Magnus Carlsen (Norvegia) este castigatorul editiei de anul trecut, la egalitate cu Levon Aronian.  Anul viitor cei doi vor da piept cu principalii adversari Morozevich si Ivanchuk, locul 2 si respectiv 3 in ierarhia mondiala.

morozevich02 ivanchuk1
Morozevich si Ivanchuk in mare forma in 2007

La acest turneu isi vor face debutul in grupa  valorica A 5 jucatori: MM Jan Smeets si MM Daniel Stellwagen (ambii Olanda), senzationalul jucator chinez Wang Yue (locul 11 in clasamentul  mondial), castigatorul de anul acesta a grupei B valorice, Sergei Movsesian, si jucatorul cubanez Leinier Dominguez (locul 21 FIDE).

Lista completa a grupei A:

Alexander Morozevich (Rusia)
Vassily Ivanchuk (ucraina)
Magnus Carlsen (Norvegia)
Levon Aronian (Armenia)
Teymour Radjabov (Azerbeidjan)
Wang Yue (China)
Michael Adams (Anglia)
Sergei Movsesian (Slovacia)
Sergei Karjakin (Ucraina)
Gata Kamsky (SUA)
Leinier Dominguez (Cuba)
Loek van Wely (Olanda)
Daniel Stellwagen (Olanda)
Jan Smeets (olanda)

Topalov are prioritate sa redevina campion mondial

Veselin Topalov, un vechi participant la acest turneu, a declinat invitatia de anul viitor, avand programul deja stabilit si contractele semnate. Principalul scop al sau este sa devina campion mondial.

topalov101

Veselin Topalov, o absenta importanta la acest turneu

Listele cu participantii din grupele valorice B si C vor fi publicate anul acesta, putin mai tarziu. Impreuna cu jucatorii amatorii, sunt asteptati sa soseasca circa 2000 de participanti in micutul orasel Wijk aan Zee, situat  pe coasta de vest a Olandei, la aproximativ 25 km de Amsterdam.

Nou sistem de joc
Incepand din ianuarie 2009, se va trece la un nou sistem de joc: 40 mutari in  in 2 ore, apoi 20 mutari in 1 ora, urmat de 15 minute cu increment de 30 secunde pentru fiecare mutare, pana la sfarsitul meciului.

Site-ul oficial al competitiei:

http://www.coruschess.com/